MEDEJA ontwikkelt en onderhoudt voor de medische industrie hoogwaardige producten.

Hoog vacuüm Venturi

Laag vacuüm Venturi

De MEDEJA venturi vacuümregelaar is een grote capaciteit venturi die een hoog vacuüm en een hoge flow levert bij een laag geluidsniveau.
Het ‘heavy duty’ ergonomisch ontwerp heeft een eenvoudige bedieningswijze en kan gebruikt worden voor diverse medische toepassingen waar centraal vacuüm niet voorhanden is.
Deze regelaar is beschikbaar voor aansluiting op de centrale medisch perslucht voorziening.
De venturi vacuümregelaar is leverbaar in een hoog-vacuüm uitvoering voor volwassenen en een laag-vacuüm uitvoering voor pediatrische toepassingen (kindergeneeskunde).
Het geluidsniveau blijft ver onder de norm ondanks dat het passerende medium een snelheidsverhoging ondergaat en daardoor drukverhoging ontstaat (het venturi-effect).
Bij bepaalde toepassingen , zoals een aspirator, kan door een in de venturie aangebrachte zijaansluiting gas of vloeistof worden aangezogen.
Nadat Ohio is gestopt met de verkoop van de venturi is deze voor Europa direct te bestellen bij Medeja en voor Nederland bij Vaco2med.

De Venturi is in combinatie met diverse railklemmen toepasbaar.

De bijpassende universele railklemmen zijn van dezelfde hoogstaande kwaliteit en ontwikkeld voor intensief gebruik.

  • Universele railklem
  • Universele railklem volledig alluminium
  • Zwarte kunststof schuif universele railklem

  • Universele railklem met ophang haak

  • Universele railklem met gesloten ring Ø 6,5cm

  • Universele railklem met slanghouder

In de door ons ontwikkelde venturi is doelbewust in een stroming kanaal voor vloeistof of gas een vernauwing aangebracht.
Doordat het passerende medium een snelheidsverhoging ondergaat ontstaat daardoor op die plek een drukverlaging; het venturi-effect.
Bij bepaalde toepassingen, zoals een aspirator, kan door een in de venturi aangebrachte zijaansluiting gas of vloeistof worden aangezogen.